fredag den 28. september 2007

UGE 40

Ting nr. 1: Se dig omkring på bloggen og lav din egen blog
Start med at se dig omkring her på bloggen og se programmet for de 23 ting. Hver uge vil du blive præsenteret for nogle it-værktøjer, du skal udforske.

Når de 18 uger er gået har du forhåbentligt et godt indtryk af, hvad web 2.0 teknologier er for noget, og du har afprøvet weblogs, RSS, Flickr, wikis med flere. Nu skal du lave din egen blog.

En weblog, som også ofte bare kaldes en blog, er en form for elektronisk dagbog. Med en blog kan du alene eller sammen med andre hurtigt og enkelt skrive indlæg om det, der optager dig.

Blogs bliver brugt til forskellige formål f.eks.:
Som personlig dagbog se f.eks. Uden relevans
Som faglig forum se f.eks. Esben Fjords e-klumme eller Biblog
Af virksomheder se f.eks. Arla og tv2

En blog kan beskrives som en simpel hjemmeside. Du har bl.a. mulighed for at oprette indlæg i form af tekst, billeder og videoer. Indlæggene vises kronologisk med de nyeste først. Det er gratis at oprette en blog, og du har adgang til den fra enhver computer med internetadgang. På din blog kan du vælge om alle må kommentere dine indlæg, eller om der skal være begrænsninger.

Den blog, du opretter her i i den første uge, har en vigtig funktion. Den skal nemlig fungere som din personlige dagbog i hele forløbet med de 23 ting. Hver uge, når du har udforsket ugens opgaver, skal du skrive et indlæg om, hvad du har lavet og dine overvejelser omkring det. På den måde, kan vi følge hinandens fremskridt, og samtidig er det din dokumentation for, at du har gennemført forløbet med de 23 ting. Det var lidt om blogs.

Den hurtigste måde at forstå konceptet blogs på er ved selv at prøve det. Og det tager faktisk ikke længere tid at oprette en blog end at gå i Fakta - det kan nemlig gøres på 5 minutter. Med mindre du selvfølgelig får lyst at blive lidt længere og f.eks. lave et fint design på din blog.

Hvis du har brug for at vide lidt mere om blogs, inden du går i gang, kan du følge Bloggers guidede tur.
Ellers så bare kast dig ud i det og opret din blog ved hjælp af http://www.blogger.com/

Når du har oprettet din blog, er det tid til at skrive det første indlæg - for eksempel om dine forventninger til forløbet med de 23 ting.

Ressoucepersoner til blogs: Kirsten Dyhrberg Grønne, Hasle, Jens Yde, Åby 89409500, Kirsten Kaae, Tilst 86241588, Marianne Lanstorp, Risskov 89409600

Ingen kommentarer: