fredag den 4. januar 2008

UGE 2

Ting nr. 16: Last FM




Tingnr. 16 handler om musikressourcer på nettet. Dem er der naturligvis masser af, men et rigtig godt eksempel på en musikressource, der i den grad benytter sig af principperne omkring web2.0, er Last.fm.
Last.fm er både en internetradio og et musik websted, der udnytter den sociale udveksling af informationer, som er grundlæggende, når det gælder web 2.0 tankegangen. Som bruger har du mulighed for at lave personlige radiokanaler og playlists fra Last.fm’s musikbibliotek. Det der gør Last.fm interessant, er muligheden for at se, hvad andre, der kan lide de samme numre som dig, også kan lide. På den måde kan du finde ny inspiration.
Vær opmærksom på at mange numre kun findes i 30 sekunders uddrag (markeret med en lille blå trekant - musiknumre i fuld længde markeres med en lille gul trekant).
Denne ressource har rigtig mange muligheder, så den kan godt virke lidt uoverskuelig, men som vanligt skal du bare prøve dig frem.
Læs mere om Last.fm på Wikipedia eller se vores vejledning her



Opgave
Udforsk Last.fm og find noget musik du kan lide. Når du har gjort det, kan du sætte det på din blog ved hjælp af en widget.

Det praktiske
Start med at oprette dig som bruger på Last.fm. I forbindelse med at du opretter profilen bliver du spurgt, om du vil downloade Last.fm – det skal du bare sige ja til.












Under fanebladet ”music” kan du søge på kunstner, album, tags m.m. Klik dig videre fra det søgeresultat, der matcher bedst. Herefter kan du høre radiokanalen.
Når du skal have den ind på din blog, trykker du på "Embed" og vælger "Embed on Blogger". Tilpas din widget og indsæt den på din blog - ligesom du gjorde med widgetten fra
LibraryThing.











Ekstra - hvis du har lyst

Hører du normalt musik via din computer, kan du med fordel benytte dig af funktionen ”Scrobbling”, så registrerer du alt den musik, du hører på Last.fm, og på den måde kan
få præciseret, hvem der hører samme musik som dig, og hvad de hører ud over det, I har til
fælles. Læs mere om Scrobbling her.

Musicovery
Musicovery.com
- en interaktiv webradio der helt klart er værd at aflægge et besøg. Her kan du høre musik indenfor forskellige genre. Hver genre har sin farve, hvilket giver en flot visuel præsentation af musikken.











Liveplasma
Liveplasma.com - her kan du ikke høre musik, men du kan f.eks. se, hvordan forskellige kunstnere relaterer sig til hinanden.


Ingen kommentarer: