onsdag den 24. oktober 2007

UGE 45

Ting nr. 8: Få styr på dine online bogmærker
Er du somme tider i den situation, at du er på en hjemmeside og egentlig gerne vil kunne finde den igen, så kan man bruge browserens "bogmærker" (eller "foretrukne"). Ulempen er, at disse bogmærker kun bliver gemt på den pc, du sidder ved.
Det er irriterende, når man bruger en anden pc og så mangler sine gode bogmærker.

Det er der heldigvis råd for. Og det er bl.a. her, linkdelingstjenesten del.icio.us er en fordel.
Del.icio.us er en online bogmærketjeneste, hvor du kan have dine bogmærker med overalt. En anden fordel ved del.icio.us er, at du får mulighed for at dele dine bogmærker med andre, og du kan se andres bogmærker. På den måde kan du bruge del.icio.us til at netværke med andre, der gemmer samme slags sider som dig. Der er med andre ord tale om det, man kalder "social bookmarking".

Din opgave er nu at oprette din egen del.icio.us konto. Det gør du på: http://del.icio.us/
Når du har oprettet din konto, kan du jo passende tilføje nogle af dine favoritsider. Du tilføjer nye links ved at klikke på ”post”.

Herefter kan du tilføje en lille beskrivelse og nogle tags (dvs. at du tilføjer nogle nøgleord/emneord). Vi vil stærkt anbefale at tilføje tags, fordi hvis du får en omfattende linkssamling, så er det den bedste måde at finde frem til et bestemt link igen.

Hvis det er et link, du ikke ønsker at dele med andre, kan du fravælge det i boksen "do not share". Husk at bogmærkerne som standard er offentlige, så undlad at importere eller udgiv bogmærker, der medfører automatisk login.

Husk at skrive et blogindlæg om del.icio.us i løbet af ugen (hvad kan vi bruge del.icio.us til?)

Ekstra:
Installér del.icio.us værktøjslinje med kommandoknapper- Firefox: Firefox vejledning- Internet Explorer: IE vejledning

Øv dig i at bookmarke med de nye værktøjer- se del.icio.us' egen Vejledning i bogmærkning med del.icio.us.

Bogmærk f. eks. 23ting bloggen og nogle deltagerblogs. Tag dem med "23ting" og leg med mulighederne for at samle bogmærkerne i "bundles`" (hint: log ind og kig under Settings --> Tags --> bundle tags)

Om tagging
I denne opgave og i flere af de følgende er det meget vigtigt at "tagge".
At "tagge" eller tilføje "tags" betyder at "sætte mærke på". Når noget bliver "tagget", er der som regel tale om, at man tildeler det et nøgleord, der dels gør det lettere for en selv at genfinde, og dels gør det lettere for andre at finde. Der kan sagtens tilføjes flere tags til den samme ting.
Se eventuelt også tipset om tagging.

Ressourcepersoner til GoogleTalk: Jens Yde, Åby 89409500, Kirsten Kaae, Tilst 86241588, Marianne Lanstorp, Risskov 89409600

1 kommentar:

fie sagde ...

Dette var dog et herligt redskab. Rigtig godt, at man kan se det samme på sin hjmmepc.
Hilsen Inge