fredag den 12. oktober 2007

UGE 42

Ting nr. 4: Opret en RSS-læser
Det kan være svært at følge med på alle de gode websider og weblogs, som findes på nettet, fordi man ikke ved, hvornår de bliver opdateret. Men det er der heldigvis en løsning på.

Med en nyhedslæser (også kaldet RSS-læser) kan du spare tid, fordi du med nyhedslæseren kan abonnere på nyheder (RSS-feeds) fra dine favorit-websider og få det hele samlet ét sted. Man kunne derfor godt tro, at RSS står for Rigtig Super Smart, men det er nu en forkortelse for Really Simple Syndication eller Rich Site Summary:-)

Vil du læse mere om RSS så læs f.eks. om RSS på Wikipedia eller ÅKBs egen intro til RSS.
Med RSS-feeds får du nyhederne, mens de er helt friske. For at kunne modtage og læse nyhederne kræves det, at du har et program, der kan abonnere på RSS-feeds. Der findes forskellige programmer til formålet, og det er en smagssag, hvad man foretrækker. Vi anbefaler Google Reader.

Ting nr. 4 går ud på at du skal åbne og orientere dig i din RSS-læser på Google Reader.
Fordelen ved Google Reader er, at når du har oprettet en blog på Blogger, har du allerede en læser. Du kan altså bruge det samme login, som når logger ind på din blog.

Start med at logge dig ind på din iGoogle og klik derefter på knappen "Min konto" i øverste højre hjørne.

På den nye side, du får, finder du en liste over dine tjenester. Hvis "Reader" står på listen, er det her, du finder din RSS-læser. Hvis ikke, skal du klikke på "Mere" i bunden af billedet:

Du får nu en side med et hav af forskellige muligheder. Den, du har brug for, hedder "Labs" og har en kolbe med en giftigt udseende væske som ikon:

Nu er du næsten ved målet. I Google Labs finder du nemlig "Reader":

Klik på den: Så har du din nyhedslæser.
Næste gang du skal finde den, er det ikke nær så besværligt, for så ligger den nemlig i "Mine tjenester" sammen med din iGoogle og muligvis flere andre "tjenester".

Nu kan du gå videre til ting 5.

Ressourcepersoner til RSS: Jens Yde, Åby 89409500, Kirsten Kaae, Tilst 86241588, Marianne Lanstorp, Risskov 89409600

Ingen kommentarer: