mandag den 3. december 2007

UGE 50

Ting nr. 15: YouTube
Det er in at optage film på sin mobiltelefon og kamera. Altid ved hånden og måske også interessant for andre at kigge på. På nettet vil du mange steder kunne afspille andres videoer, og nogle steder er der også mulighed for selv at lægge videoer ind, så andre kan se dem. Google giver mulighed for at søge på videoer og afspille dem.

YouTube er engelsksproget, meget populært og bruges verden over. Du kan læse en hel del om YouTube på Wikipedia.

Da det er så fyldig og brugt en hjemmeside, lægges alle mulige genrer ind. Siden er talerør for fanatikere, bruges til præsentation af politiske taler, hjemmeproducerede hobbyfilm, reklamer, sjove små private filmsekvenser og alt hvad ellers kan tænkes! Skulle du støde på noget anstødeligt, så er det muligt at rapportere det videre til YouTube, der så tager stilling og evt. sletter en film.

På YouTube kan du gratis afspille videoer, lægge egne video ud på siden og dele dine videoer med andre. I det hele taget er der mange af de muligheder på YouTube, som du også har fundet på nogle af de andre "ting". Bl.a kan du ved hjælp af tagging tilføje kategorier, så det er nemmere at søge på det hav af videoer, der findes på YouTube.

Prøv at søge nogle videoer frem på YouTube og afspil dem. Når du har prøvet det, kan du fortsætte med én af følgende to opgaver:

1) Læg en video fra YouTube på din blog - eller
2) Læg selv en video op på YouTube. Læg den også på din blog eller lav et link til den på bloggen.
Klip kan uploades i .WMV, .AVI, .MOV, og .MPG format, hvilket dækker næsten alle videokameraer, digitale fotoapparater og mobiltelefoner.
Også når det gælder videoer, er der nogle regler, der skal følges. Se YouTubes Copyright Tips.
Hvis du har valgt opgave 1, kan du her få hjælp til, hvordan du gør det.
Hvis du vælger opgave 2, skal du først have oprettet en konto på YouTube. Det ligner meget den måde, du oprettede en konto på Flickr på. Her kan du - hvis du har brug for det - se tipset om, hvordan du kommer videre med at uploade en video.

Ingen kommentarer: