lørdag den 19. januar 2008

Ting nr. 20: Lav din egen wiki
Under ting nr. 19 fik du udforsket Wikipedia. Nu er det tid til selv at prøve at lave en wiki - enten alene eller sammen med andre.

Wikier kan bruges til mange formål, f.eks. til at holde styr på diverse vejledninger (smart fordi folk løbende kan tilføje ændringer, uden man skal holde styr på hvilken version, der er den nyeste - det er nemlig den, der bliver vist automatisk), eller man kan bruge dem som kommunikationsværktøj for en projektgruppe.

Vi tilbyder to opgaver:
1. Lav din egen wiki om et emne, du kender noget til (eller måske IKKE kender noget til apropos Spademanns leksikon fra ting nr. 19 :-)
2. Vær med til at redigere en wiki om lokalbibliotekerne
Det er frivilligt, om du vil løse begge opgaver eller kun den ene.

Opgave 1. Lav din egen wiki
En række udbydere tilbyder, at du kan få din egen gratis wiki, hvis du registrerer dig med en konto. Du kan se og sammenligne en lang række af disse wikiprogrammer på http://www.wikimatrix.org/

Vælg et af programmerne til at oprette din wiki (vi foreslår wikispaces - se opgave 2).
Skriv adressen på wikien i din blog, så andre kan få fornøjelse og inspiration af den.

Opgave 2. Vær med til at redigere en wiki om lokalbibliotekerne
På adressen http://23tinglokalbibliotekerne.wikispaces.com/ har vi startet en wiki om de århusianske lokalbiblioteker. Alle deltagere får en invitation til at deltage i wikien.
Vi har valgt at bruge wikispaces. Du kan se adskillige små instruktive videovejledninger på: www.wikispaces.com/site/tour#introduction

På forsiden af wikien har vi allerede lavet en liste over de enkelte biblioteker.

Det er nu din opgave at lave en ny side om dit bibliotek - eller hvis en anden allerede har oprettet siden - at tilføje nyt indhold eller rette, hvis der er noget, der bør ændres. Lav også link på startsiden og i navigationen (hvis ikke en anden allerede har lavet dem).

Bemærk en smart ting ved wikien: Når du søger på et ord, søger du i samtlige de sider, wikien består af. Du kan faktisk også vælge at søge i samtlige offentlige wikier på wikispaces. Det ser ud til at alle ord der er lagt ind er søgbare.

Ressourcepersoner til wikier: Jens Yde, Åby 89409500, Kirsten Kaae, Tilst 86241588, Marianne Lanstorp, Risskov 89409600

Ingen kommentarer: